Lemmikin kuljettaminen muihin Pohjoismaihin

Oletko suunnittelemassa matkaa lemmikkisi kanssa rajan yli muihin Pohjoismaihin, kuten Ruotsiin tai Norjaan? Tässä artikkelissa kerromme, miten matkaan kannattaa valmistautua lemmikin kanssa.

Koiran tai kissan kanssa matkustaminen muihin Pohjoismaihin on yleensä hieman helpompaa kuin moniin muihin maihin. Matkaan tulee kuitenkin valmistautua huolellisesti, jotta lemmikin pääsyä maahan ei evätä rajalla. Koira tai kissa on mahdollista tuoda maahan silloin, kun lemmikkieläin täyttää paikalliset tuontiin liittyvät vaatimukset. Yleisimpiä näistä ovat tunnistusmerkintä, raivotautirokotus ja lääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

On hyvä pitää mielessä, että joidenkin koirarotujen tuominen muihin Pohjoismaihin on kokonaan kiellettyä. Esimerkiksi Norjassa kiellettyjä koirarotuja ovat amerikanstaffordshirenterrieri ja dogo argentino. Kyseiset rodut on luokiteltu vaarallisiksi roduiksi ja tästä syystä niitä ei voi viedä ollenkaan maahan. Esimerkiksi Norjaan näitä koirarotuja ei saa tuoda lainkaan ja Tanskan suhteen koiran kanssa on mahdollista matkustaa maan läpi, mutta maassa ei saa majoittua.

Valmistaudu matkaan

Myös matkaan ja rajanylitykseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Lemmikille on varattava riittävästi ruokaa ja juomaa matkan ajaksi. Autolla matkustettaessa on syytä varmistaa, että myös lemmikki matkustaa turvallisesti autossa. Pienemmälle koiralle tai kissalle kannattaa varata mukaan kuljetushäkki esimerkiksi tullitarkastusta varten. Jos lemmikki kokee matkustamisen aikana ahdistusta, sen lempilelu tai tuttu ja turvallinen viltti voi myös auttaa rauhoittamaan eläintä.

Löydät kaiken tarvittavan matkaa ja rajan ylittämistä varten osoitteesta https://www.zoo.fi/ erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Voit tilata verkkokaupasta esimerkiksi uuden kuljetushäkin, koiranpedit ja pehmusteet, ruoka- ja juomakupit, lelut sekä törmäystestatut koiranportit autoon. Tällä tapaa pystyt varmistamaan, että lemmikkisi matkustaa yhtä turvallisesti ja mukavasti kuin sinä. Löydät osoitteesta https://www.zoo.fi/ sekä kaikkein tunnetuimmat brändit että hieman uudempia tuttavuuksia. Juuri laajan valikoimansa ansiosta pystyt tilaamaan kaikki tarvikkeet ja turvallista ja sujuvaa rajanylitystä varten.

Rajan ylittäminen lemmikin kanssa

Kun ylität rajan, sinun tulee oma-aloitteisesti suunnata tullin puolelle. Pidä kaikki lemmikin asiakirjat esillä. Myös lemmikki tulee olla mukana. Jos ylität rajan Ruotsista Norjaan, asiakirjoja ei tarvitse esittää tulliviranomaiselle uudelleen, mikäli lemmikki on oleskellut laillisesti Ruotsissa, sillä maahantuontia koskevat vaatimukset täyttyvät. Tarkasta aina kaikki vaatimukset erittäin huolellisesti ennen matkaa, sillä lemmikin pääsy maahan voidaan evätä, jos sen asiakirjat ovat puutteelliset.

Oletko matkustamassa Huippuvuorille? Vaikka Huippuvuoret ovat Norjalle kuuluva saaristo, saaristo ei kuulu ETA-sopimuksen piiriin, ja tästä syystä Huippuvuorille matkustavia lemmikkejä koskevat säädökset ja maahantulorajoitukset ovat todella tiukat. Jos haluat matkustaa lemmikkisi kanssa Huippuvuorille, tällöin sinun tulee hakea erillistä tuontilupaa Norjan ruokavirastolta. Lupa on voimassa vain vuoden kerrallaan. Maahantuonti koskee koiria ja pieneläimiä, kuten kaneja, hamstereita ja rottia sekä häkkilintuja ja akvaariokaloja. Kissoja ei puolestaan saa tuoda Huippuvuorille ollenkaan, eli edes Norjan ruokavirasto ei voi myöntää lupia kissojen maahantuontiin.

Leave a Reply

mts_best