Matkustelu Skandinaviassa – vinkkejä Skandinaviassa matkustamiseen

Skandinaviassa matkustelussa on monia hyviä puolia – ensinnäkin, vaikka maiden elintaso ja samalla hinnat ovat korkeat, ovat itse matkustuskustannukset melko edulliset suurimpaan osaan näistä maista, eikä sinun tarvitse ottaa freedomrahoitus -lainaa, jotta sinulla olisi varaa matkustaa pois kotimaastasi. Toiseksi, Skandinavian mielenkiintoinen historia ja kulttuuri ulottuu tuhansien vuosien päähän, ja ympäri Skandinaviaa on säilynyt useita vanhoja ja upeita nähtävyyksiä, joilla käyminen on kuin aikamatka menneeseen. Toisaalta Skandinaviassa matkailu on kuin ulkomailla olemista, mutta tavallaan siinä on myös tuttu aspekti, ja koko ajan on sellainen olo, kuin olisi kotona – hyvällä tavalla. Mitä eri puolilla Skandinaviaa matkaillessa sitten kannattaa muistaa? Tähän artikkeliin on koottu muutamia vinkkejä Skandinaviassa matkailuun.

1. Ruotsi on melkein kuin toinen kotimaa

Ruotsilla ja Suomella on takanaan vuosisatoja yhteistä historiaa, ja se näkyy, sillä maidemme historiassa ja kulttuurissa sekä tavoissa on paljon yhtäläistä. Ruotsiin matkustaminen onkin helppoa ja edullista ruotsinlaivoilla, joilla moni suomalainen reissaa vuosittain. Ruotsissa oleskelu on helppoa, sillä jokainen suomalainen osaa puhua ruotsia ainakin sen verran, että pärjää alkeellisesti maassa. Ruotsi omistaa myös useita saaria ja saaristoja, joilla on aivan oma kulttuuriperimänsä, ja niillä tuntuu olevan aivan oma maailmansa.

2. Norjan vuonot ovat henkeäsalpaava näky

Norjaan matkustaminenkin voi olla varsinainen seikkailu, jos siitä tekee yhdistetyn road tripin. Voit ajaa koko Suomen halki aivan Suomenneidon käsivarteen saakka ja sieltä Ruotsin kautta Norjaan. Norja on kokemuksena päätä huimaava upeine maisemineen, vuorineen ja vuonoineen. Skandinavinen alue on karun kaunista ja henkeäsalpaavaa, ja varsinkin Norjassa luonnolla on suuri merkitys. Norjan kieli kuulostaa aika paljon ruotsilta, joten saatat ainakin jossain määrin pärjätä täälläkin ruotsin kielen taidoillasi.

3. Islanti on kokemus, jota et muualta saa

Islanti on alueena muista Skandinavian maista eroava, koska se sijaitsee niistä kaikista pohjoisimpana ja on täysin eristäytynyt saari. Islannissa näet asioita, joita et missään muualla voi kokea. Voit mennä vaeltelemaan vaikuttaville valtaville vuorille, ratsastaa upeilla islanninhevosilla maan karuissa maisemissa tai kylpeä kuumissa lähteissä. Voit mennä katsomaan maankuuluja geysirejä ja nähdä niiden räjähtävän taivaan tuuliin suurena paksuna vesipylväänä. Islannissa hinnat ovat päätä huimaavat, joten kannattaa varustautua mahdollisimman tuhdilla budjetilla – se on kuitenkin joka pennin arvoista, ja upeat ilmiöt ovat sellaisia, joita ei voi nähdä missään muualla.

4. Tanska on kuin pala Eurooppaa

Toinen muusta Skandinaviasta erillään oleva kohde on Tanska. Tanska on kuin välimuoto Euroopan ja Skandinavian välillä. Kieli kuulostaa vähän ruotsilta, joten maassa saattaa pärjätä ainakin jotenkuten ruotsillakin. Kööpenhamina on tunnettu ihanista vieri viereen rakennetuista värikkäistä taloistaan, jotka reunustavat kaupungin halki virtaavaa jokea. Tanskassa voit nauttia ihanista skandinavisista herkusta, mutta samalla myös eurooppalaisen kaupungin tyylisestä sykkivästä tunnelmasta. Voit käydä katsomassa tunnettuja nähtävyyksiä, kuten Pieni Merenneito -patsasta, joka perustuu samannimiseen kirjaan – kyllä, juuri siihen joka inspiroi Disneyn Pieni Merenneito -nimisen animaation! Tanskaan on myös suhteellisen helppo matkustaa – ja sinne pääsee vaikka autolla Ruotsin ja Tanskan yhdistävältä sillalta.

Leave a Reply

mts_best