Pohjolan nähtävyydet – ovatko ne sinulle tuttuja?

Suomalaiset matkustavat usein lomalle etelän aurinkorannoille tai jopa kaukomaille, kuten esimerkiksi Thaimaan Grabiin tai Intian Valtameren Malediiveille. Entäpä jos seuraavaksi matkustaisit aurinkorantojen sijasta ”villiin” ja kauniiseen Pohjolaan? Skandinavian mailla tarkoitetaan yleisesti pohjoismaita, kuten Norjaa, Ruotsia ja Tanskaa. Myös neljäs Scandinavian maa Islanti on varsinainen matkailuvaltti kuumien lähteidensä ja tulivuoriensa ansiosta.

Lähde retkelle Pohjolan luontoon tutustumaan ja viihtymään

Monien mielestä jokaisessa pohjoismaassa on jotakin samaa, mutta silti ne kaikki ovat hyvin erilaisia keskenään. Vertailepa esimerkiksi Norjan vuonoja, keskieurooppalaisen Tanskan arkkitehtuuria tai Islannin jäätiköitä. Kyseiset maat ovat jokainen niin kiehtovia ja ainutlaatuisista matkakohteistaan tunnettuja. On aika siis tutustua Skandinavian parhaimpiin matkakohteisiin lomaillen, kalastaen, sukeltaen tai vaikkapa asuen erilaisissa Pohjolan maissa.

Rorfokus.fi – nettimyymäläsi verkossa

Haluaisitko viettää aikaa tai tutustua johonkin Pohjolan maahan hieman nykyistä paremmin? Lähde siis matkaan ja laita ennen reissua koti kuntoon kätevästi verkkokaupan rorfokus.fi tuotteiden avulla. Miten mukavaa onkaan palata matkalta omaan rakkaaseen kotiin, kun kaikki on valmiina kunnossa! Tiesitkö, että suosittu ja edullinen verkkokauppa rorfokus.fi tarjoaa tuotteita joka lähtöön. Jos mielessäsi on kodin sisustus, puutarhatyöt tai vaikkapa puutarhajuhlat, wc-remontti, putkiremontti, keittiön sisustaminen, huoneiden lämmitys- ja viilennysasiat tai vesi- ja viemärityöt, niin tutustu verkossa monipuoliseen rorfokus.fi nettikauppaan.

Edullisia tuotteita vaativaankin makuun

Tunnettu nettikauppa rorfokus.fi tarjoaa tuotteita myös luontoretkelle lähtevälle henkilölle. Pohjolan henkeäsalpaavan kaunis luonto metsineen, peltoineen, puistoineen ja vesistöineen tarjoaa hienoja kokemuksia jokaiselle matkailijalle. Jos harrastat sukellusta tilaa matkalle mukaan kätevä snorkkelisetti, joka auttaa tutustumaan salaiseen vedenalaiseen maailmaan.

Kalastamaan, veneilemään ja vaeltamaan

Moni tuntee kalaruoan ystävä tuntee islantilaisen kalan, joista suosituimpia ovat lohi ja kolja. Norjalainen lohi on tunnettua kaikkialla maailmassa. Tanskalainen rakkaudella valmistettu uunilohi puolestaan kätkee sisäänsä herkullisia katkarapuja, joten kysymyksessä on todellinen herrojen herkku.

Onko kala myös sinun suosikkiruokaasi?

  • Lähde Kööpenhaminaan

Jos matkakohteesi on Tanska, niin tarjolla on muiden Skandinavian maiden tapaan merta sekä ihanaa luonnon rauhaa että aktiivisia kaupunkikohteita upeine nähtävyyksineen.Tanskalaista maisemaa hallitsevat laajat kumpuilevat alangot ja tanskalainen maaperä on muodoltaan savista ja hiekkaista.

Tiesitkö, että Tanskassa ei ole juuri lainkaan havupuita, vaikka Tanska on maailman huomattavampia joulukuusien viejiä. Tanska on maana myös todella hieno ”lintujen paratiisi”, sillä Tanskasta löytyy lähes 750 erilaista lintulajia. Jokainen matkailija voi Tanskassa nauttia upeasta meren tuoksusta, sillä kaikkialla Tanskassa vallitsee raikas meri-ilmasto. Poliittiselta kannalta katsoen Tanskassa on monipuoluejärjestelmä ja perustuslaillinen demokratia. Valtion päämiehenä toimii siis monarkki perustuslain rajoittamana.

Tanskassa on helppo matkustaa, sillä Tanska on jaettu kunnallisteihin ja valtateihin. Tanskassa on myös erittäin laaja rautatieverkko ja huikeat 98 lentokenttää.

Tanskan pääkaupunki on luonnonkaunis Kööpenhamina, jonka tunnuksena on monien tuntema Pieni Merenneito -patsas. Muita tunnettuja kaupunkeja ovat Aalborg, Aarhus, Esbjerg ja Odense. Joko sinä olet vieraillut eksoottisen kauniissa Kööpenhaminassa?

Valitset sitten Norjan vuonot, Ruotsin saariparatiisin Gotlannin Visbyyn tai manner-Tanskassa sijaitsevan jylhän kallioisen Bornholmin rannikon, niin nähtävää ja koettavaa varmasti riittää! Suuntaa siis seuraavalla lomallasi kauniin ja luonnonläheisen Pohjolan nähtävyyksiin, nauti ja viihdy!

Leave a Reply

mts_best