Parhaat skandinaaviset vaatemerkit

Skandinaviasta tulee paljon erilaisia laadukkaita tuotteita – myös vaatteitta. Skandinaaviset tuotteet ovat tunnettuja varsinkin modernista ulkoasustaan ja minimalismista. Seuraavaksi käymmekin läpi muutamia skandinaavisia vaatemerkkejä, jotka jokaisen muotitietoisen tulisi tietää. Tai vaikka et olisikaan muodin perässä kulkija, nämä merkit kannattaa pistää muistiin seuraavaa shoppailukertaa varten. Näissä kaikissa merkeissä yhdistyvät sekä tyylikkyys että laatu – eli kaikki hyvän vaatteen tärkeimmät ominaisuudet.

Cecilie Bahnsen

Yleensä skandinaaviseen tyyliin yhdistetään minimalistisuus. Tanskasta kotoisin olevan Cecilie Bahnsenin vaatteet ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin minimalistisia – ne ovat hyvin femininiinisiä ja röyhelöisiä. Röyhelöisyydestä huolimatta vaatteiden designit ovat kuitenkin erittäin moderneja. Jos et ole erityisen naisellisen tyylin ystävä, voit ottaa mallia näiden vaatteiden asustamiseen itse vaatesuunnittelijalta. Hän nimittäin yleensä pukee röyhelöisten vaatteidensa seuraksi tavallisen t-paidan ja lenkkarit tehdäkseen asustaan arkisemman.

Filippa K

Tämä merkki ei ole varsinaisesti mitään uutta vaaterintamalla, sillä Filippa K on perustettu jo vuonna 1993, mutta merkki on silti edelleen loistava valinta muotitietoiselle. Filippa K on erityisen tunnettu yksinkertaisista, mutta silti moderneista vaatteistaan. Merkin vaatteet ovat helppokäyttöisiä sekä ajattomia. Ne sopivatkin tämän vuoksi erityisen hyvin henkilöille, jotka eivät halua uusia koko vaatekaappiaan aina uusimpien muotivirtausten mukana. Filippa K:n vaatteet ovat aina tyylikkäät.

By Malene Birger

By Malene Birger on tanskalainen naistenvaatemerkki, jonka vaatteet ovat kuitenkin inspiroituneet miesten vaatteiden leikkauksista ja tyylistä. Tämän merkin vaatteet ovat samalla rentoja sekä moderneja. Yksityiskohdat ovat yksi tämän merkin vahvuuksista ja vaatteissa onkin usein nähtävissä muun muassa upeita printtejä ja kirjailuja.

Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøe sai alkunsa vuoden 1993 Kööpenhaminassa. Alun perin Samsøe & Samsøe myi vain koruja, mutta omistajan vaihtuessa vuonna 2000, myyntiin tuli myös vaatteita, jalkineita sekä muita asusteita korujen lisäksi. Tämä merkki on skandinaaviselle tyylille uskollisesti minimimalistinen, mutta kuitenkin moderni. Merkin vaatteet ovat melko edullisia verrattuna useisiin muihin merkkivaatteisiin.

Saks Potts

Saks Potts on merkki, joka sopii loistavasti hieman erikoisemman tyylin ystäville. Barbara Potts ja Cathrine Saks perustivat tämän vaatemerkin Kööpenhaminassa. Heitä inspiroi moderni taide ja he pyrkivät tekemään vaatteistaan epätavanomaisia. Merkin vahvuus ovat huomiota herättävät ulkovaatteet. Mikäli siis haluat tänä talvena pukeutua johonkin vähän erikoisempaan kuin mustaan toppatakkiin, kannattaa tutustua Saks Pottsin valikoimaan.

Ganni

Gannin vaatteet ovat loistava yhdistelmä tyylikästä tanskalaisuutta sekä pariisilaisuutta. Valikoimasta löytyy muun muassa printtikuvioituja silkkimekkoja, biker-takkeja ja paljon farkkua. Gannin vaatteet ovat erityisen suosittuja skandinaavisten tyyli-ikonien keskuudessa.

House of Dagmar

House of Dagmarin perustivat vuoden 2005 Tukholmassa sisarukset Karin Söderlind, Kristina Tjäder ja Sofia Wallenstam. Merkin vaatteet ovat nopeasti nousseet varsinaiseksi kultiksi. Tämä on vaatteiden sporttista, mutta kuitenkin erikoista ja tyylikästä ulkoasua. Luvassa on rentoja leikkauksia ja paljon erilaisia toinen toistaan kiinnostavampia printtejä.

Joko saimme sinut vakuuttuneeksi skandinaavisten vaatemerkkien mahtavuudesta? Suurinta osaa näistä edellä mainituista merkeistä on saatavilla sekä yritysten omista nettikaupoista, että useita eri brändejä myyvistä vaatekaupoista. Mikäli et ole shoppaamassa vaatteita itsellesi, vaan lapsellesi, kannattaa tarkistaa esimerkiksi https://kidsbrandstore.fi/, josta löytyy lasten merkkivaatteita edullisesti.

Leave a Reply

mts_best